THE BLOG

THE BLOG

Vad nu?

NutidPosted by Jerker Porat Mon, October 09, 2017 22:15:30
Dammolnet har knappt skingrat sig sedan jag blåste bort allt damm som samlats här. Förra inlägget handlade om matematikundervisning, när Kalla Fakta besökte mig och min klass. Det var spännande:-)

Sedan dess har jag tagit mig till ett nytt jobb, som lärinspiratör på Microsoft, där jag reser runt och träffar och pratar med alla möjliga som har något med skolan att göra. Otroligt roligt, speciellt de gånger jag är med i klassrum och bidrar direkt till undervisningen.

Då jag jobbar på Microsoft kommer jag inte att skriva "Jag tycker Windows är bäst" eller motsvarande, för det skulle ju bli en smula fånigt, utan jag kommer mer reflektera över och beskriva det upplever när jag far kors och tvärs genom hela landet. Då jag oftast träffar skolor som använder våra grejer blir det dock naturligt att det står mest om sånt, men kanske kan du som läsare finna något nytt sätt att använda IT på genom att läsa här.

Jag funderar också en hel del kring det som Skolverket kallar digitaliseringen av skolan, hur kan vi avdramatisera detta för att slippa skrämma livet ur de pedagoger som inte har samma IT-mognad som du (för sannolikt har du som läser denna blaska en hyggligt hög IT-mognad). Om inte, säg till så försöker vi lösa det:-)

Välkommen!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.