Pedagogiskt cafe - edit

NutidPosted by Jerker Porat Wed, November 13, 2013 13:24:15

Hej!

Ikväll styr jag mot det Pedagogiska cafét på Medioteket i Stockholm. Jag tänkte utnyttja min konstnärliga frihet och göra min OneNote-presentation på ett sätt jag inte gjort tidigare. Det blir spännande!

Resultatet delar jag gärna här!

Kom ihåg att OneNoten inte uppdateras förrän jag börjar jobba med den ikväll, efter sex.

EDIT

Väl hemma ska jag lägga till ytterligare delar från presentationen!

Ofta när jag har mina föreläsningar utgår jag från lärarens perspektiv, men idag blev det ett elevperspektiv på användandet av OneNote, bl.a. hur man kan göra en redovisning i Hem- och konsumentkunskap och Idrott och Hälsa. Filmerna från dessa finns om ni öppnar ovan stående anteckningsbok i en OneNote-app på er smartphone eller er lokala OneNote på datorn.

Vi gjorde också en lite kort instruktionsfilm på hur man startar en ny OneNote. Filmen är oredigerad och ligger olistad på min youtubekanal:

Här finns den dock inbäddad och filmen skapades med programmet Community Clips

Något jag nämnde som i förbifarten, och som är en föreläsning/workshop i sig är hur eleverna växer med uppgifterna när de istället för att konsumera kunskap, producerar kunskap, för sig själv och andra. Jag visade som hastigast ett exempel på hur eleverna kan skapa olika webbplatser med information som kan göras tillgängliga i samhället via t.ex. QR-koder

Tack för att jag fick komma till er på Medioteket och Stockholms stad! Hoppas vi ses någon mer gång!

Posted by Carola Rehn Lindberg Wed, November 13, 2013 14:54:51

Välkommen Jerker! Det ska bli spännande att få följa dina nya "hyss" ikväll.