XBOX Kinect part DEUX

FramtidPosted by Jerker Porat Mon, October 17, 2011 20:44:17

Karlsängskolan blev med TV-spel häromveckan.

Längd 20 cm,

Vikt 1.5 kg... kanske.

Kön:Tvåäggs siamesiska tvillingar, XBOX och Kinect, sammanvuxna med en lång sladd.

Vid försök att separera de två och ge Kinect nya möjligheter att utvecklas tillsammans med en PC blev det dock problem redan från början, varpå separationen får skjutas upp en smula.

Nej, skämt åsido, Kinecten jag fick tillsammans med XBOX'et ar utrustad med typ av USB-sladd som inte fungerar i datorer. USB-sladden till Kinecten är utrustad med 2 separata strömmatningar vilket gör att den inte går att ansluta till datorn. Jag ska köpa ett tillbehör (skarvsladd/adapter) där man separerar strömmen och datasignalerna där datasignalerna skickas till en "normal" USB-sladd och strömmen hämtas från en separat "2-hål-i-väggen"-adapter.

Om man redan har ett XBOX och vill köpa till en Kinect-enhet får man den äldre konfigurationen av sladdar, d.v.s. en USB-sladd och en strömsladd.

Eleverna blev ändå eld och lågor och som de har väntat på detta, så jag kapitulerade under deras sista mattelektion för veckan och spelade lite Kinect Adventures med dem. Bra avslutning på veckan (v.41) och denna vecka (v.42) åker de iväg på prao. Jag har även spelat ett dansspel, vilket var fantastiskt roligt och lärorikt. Absolut något att ta hjälp av i skolan och eventuella Aerobic-pass på gympan:-)

Ang utvecklingen av ny programvara till Kinecten ska jag måndag v.43 träffa ett företag som arbetar med touch-lösningar för att om möjligt starta ett projekt där vi tar tag i utvecklingen av mina ideer! Ser fram emot detta enormt mycket!

Jag tror jag får anledning att återkomma om detta vid ett senare tillfälle:-)