Matteseminarie

NutidPosted by Jerker Porat Thu, October 03, 2013 22:01:05

Under kvällen hade jag och Fredrik Berg vårt första gemensamma seminarium om matematik. Fredrik och jag har känt varandra sedan tidigare, men några gemensamma nämnare är att vi båda undervisar i matematik och har läst matematik och biologi tillsammans på Örebro Universitet, men också att vi båda är pristagare i tävlingen "Sveriges Innovativaste lärare".

De som var på seminariet fick se filmer som Fredriks elever har lämnat in som redovisning i kommunikativ matematik.

Vi fick sedan lyssna till när han beskrev olika lektionsupplägg där eleverna använder sig av grafritande program.

Ett litet större projekt han berättar om är "Jag som mäklare" hur mäklare kommer och besöker skolan. Eleverna använder Excel och Google Sketch Up för att lösa projektet.

Efter fikat visade jag ramarna vi har förhålla oss till när vi motiverar IKT i undervisningen. Vi pratade om nyckelkompetenser och vad begreppet 21st century skills står för.

Vi tittade på filmer, vi gjorde QR-koder, vi gjorde en film, vi pratade om olika projekt både inom Excel och andra program.

Avslutningsvis tittade vi på olika sätt att implementera programmering i undervisning som ett matematiskt hjälpmedel för att träna bl.a. logik och entreprenöriellt lärande. Programmen vi tittade på var KODU och Touchdevelop.

Jag bifogar min presentation och Fredriks dokument som han visade!

Tack till er som kom och lyssnade. Vi besöker er gärna igen i den konstellation ni bevittnade ikväll eller en och en.

Presentation Jerker

Dokument Fredrik