Ett till ett

NutidPosted by Jerker Porat Mon, September 02, 2013 21:45:41

En känd företagsledare (som nu är avliden) inom IT-branschen menade att känslan när man öppnar en förpackning måste vara rätt. Därför la de ner väldigt mycket energi för att få till förpackningen, så att man skulle bli glad när man öppnade lådan. Samma känsla har jag nu fått 18 gånger, när jag öppnat elevernas förpackningar för att iordningställa dessa inför morgondagens utdelning. Jag har lagt ner mycket energi på att packa ner datorerna igen, för att eleverna ska få den där känslan.

Nu kommer inte våra datorer från det företag som den kände företagsledaren ledde, utan från HP. Det företaget har inte lagt ner lika mycket lull-lull på förpackningen då dessa datorer inte är konsumentdatorer. Lull-lullet finns i lådan istället. Jag ser mycket fram emot att få se eleverna imorgon och jag kommer att glädjas lika mycket som dom när de öppnar lådan, sprättar upp tejpen, tar ut batteriet ur cellophanplasten, sätter i batteriet och startar datorn som om de vore de första som packar upp datorn.

Det jag gjort i inledningsskedet är att skapat ett Admin-konto och ett User-konto med elevernas namn. Vi får se om det räcker med användarrättigheter för att installera de program de behöver. Användarkontot ger möjlighet att installera program som inte grejar med systemet. Jag vill ju att de ska kunna installera egna appar och program för att användningen ska bli så dynamisk som möjligt. De kommer att få skapa LIVE-konton av sina kommunala epostadresser så att de kommer åt Windows Marketplace.

Ska bli spännande imorgon.

På onsdag ska pedagogerna runt klassen vara med i en första workshop. Det ska också bli spännande. Mer om det på onsdag!

/Jerker