THE BLOG

THE BLOG

Från en elevs perspektiv

NutidPosted by Jerker Porat Thu, September 27, 2012 09:57:24

Jag har satt mig i skolbänken igen...

Dock inte som elev...

Jag uppskattar verkligen min TabletPC och de möjligheter den ger mig att undervisa vänd mot klassen. Jag använder den dagligen i mitt arbete och den har verkligen gjort bra grejer för min undervisning.

Jag har dock fått en till kär vän.

Den heter HP Digital Sketch och är en ritplatta som kommunicerar trådlöst med min dator.

Jag har då och då, speciellt när vi ska titta på något tillsammans, t.ex. en bild, ett flöde eller om jag ska förklara något, satt mig med eleverna på någon ledig stol och lett undervisningen därifrån. Att se min undervisning från elevernas perspektiv gav väldigt mycket, och eleverna kom närmre mig i undervisningen.

I t.ex. matematikundervisningen fick också eleverna använda plattan för att vi tillsammans kunde lösa uppgifter på tavlan, jag med hjälp av min Tablet och eleven med Digital Sketch.

Vid vissa genomgångar som mest handlar om teori väljer jag ofta att sitta vid ena långsidan eller längst ner i klassrummet. Då hamnar mer fokus på det jag ritar framme på tavlan, istället på mig framme vid tavlan. Uppmärksamheten över klassen blir på ett annat sätt när man ser dem från sidan eller bakifrån. Man kan sätta sig bredvid elever som kanske inte har fokus på rätt ställe för tillfället eller elever som behöver extra stöd.

Euphoria....:-)

/Jerker