Workspace

NutidPosted by Jerker Porat Mon, December 12, 2011 21:47:42

Jag har under en period breddat min kunskap rejält. Jag tänkte att jag skulle stämma av lite här och nu genom att presentera några fräna saker jag testat.

http://www.polleverywhere.com/ är en sajt som tillåter dig att skapa en enkel fråga. Du distribuerar sedan frågan på valfritt sätt och de som svarar på frågan ska skicka in sitt svar via SMS till ett nummer. Svaren visas sedan grafiskt och du kan exportera bilderna till t.ex. PowerPoint. Jag har testat det på lite olika sätt och det är verkligen roligt och interaktivt.

http://www.animoto.com är en annan fin sida där ni kan göra en fin film av era kort riktigt snabbt. Bara logga in, välj bilder, välj musik, välj text - klart att visa filmen och distribuera den till vänner och bekanta.

Ett annat program som jag riktigt fastnat för är Community Clips. Ett program som på ett oerhört enkelt sätt spelar in din skärm så att du senare kan klippa ihop den med t.ex. ett web-kameraklipp och lägga ut på t.ex. youtube. Där kan du välja att spela in hela din skärm, ett öppet program, som jag gör just nu, spelar in när jag skriver på bloggen. Du kan titta på filmen om du öppnar filen som finns längst ner på detta blog-inlägg.

Sharepoint Workspace började jag använda idag. En applikation som gör att du enkelt kan dela dokument, anteckningar, chatta och interagera live med dina arbetskamrater, eller om du är elev kan du använda det med dina lärare eller skolkompisar. Mycket bra och enkelt.

Snart ska jag ut på äventyr igen. I mitten av januari drar BETT-mässan igång i London och jag ska dit och ha seminarium. Ska du dit, titta in och säg hej! Två veckor senare ska jag till Umeå och besöka Matematik-biennalen och ha två st lunchseminarier om digitala verktyg i matematikklassrummet. Seminarierna kommer att vända sig till lägre åldrar första dagen och äldre åldrar andra dagen, eller om det var tvärtom.

I min egen skola går live@edu-tåget vidare. Fler och fler hakar på och använder plattformen spontant. Jag har spridit live@edu till fler klasser än mina egna och några av mina kollegor har gett sina elever i läxa att gå in och göra något på sajten. Det är ett smart sätt att lära eleverna använda tekniken!

Vi hörs!