THE BLOG

THE BLOG

Jobb på gång

FramtidPosted by Jerker Porat Wed, October 26, 2011 21:18:05

I veckan som varit och denna vecka har det blivit klart med 2 mycket spännande uppdrag som jag ser fram emot mycket.

Det första, som handlar om KollegaCoaching, sker i Bryssels utkanter, närmre bestämt i staden Waterloo. Alla som kan sin historia vet väl att det var där ABBA skrev en av sina mest kända låtar. Fast, stämmer det verkligen? Den kanske är känd för något annat. Nåja, Skandinaviska skolan ligger där, i en naturskön omgivning, med ett stort slott på sina ägor och som enligt hemsidan används för skolmatsal, estetiska studier m.m.

Väl där kommer jag delta i en kurs som hålls av kursledaren Kristina Thunberg, som jag känner från SuperTeachers-gruppen och Generation7, och den syftar till att bli en s.k. KollegaCoach handledare. Med den kursen i ryggen får jag verktyg för att utbilda KollegaCoacher som i sin tur handleder kollegor i deras IT-användning och stöttar sina kollegor i nya och främmande former av undervisning. Coachingen sker på arbetsplatsen vilket gör att inspirationen pytsas ut i lagom dos, under ett långt intervall, vilket ska ge en större långvarig effekt. Det har nämligen visat sig att enstaka föreläsningar har en ganska kortsiktig effekt, men som KollegaCoach befinner man sig hela tiden i sina kollegors närhet. Ska bli väldigt spännande att delta i den kursen och november månads första kurstillfälle är del 1 av 2 tillfällen.

Dessutom ska det bli roligt att träffa kollegor som arbetar på Skandinaviska skolan och eventuellt ta med mig ideer och kunskap därifrån. Alltid bra med stora kontaktnätverk!

Den andra grejen som blev klar idag är en resa till London och BETT-mässan. BETT-mässan är en stor mässa för IT i skolmiljö och väl på plats ska jag hålla en liten dragning på 45 minuter om hur jag undervisar i mitt klassrum. Vad som väntar mig i London vet jag inte riktigt ännu i detalj, men det löser sig.

Rapporter från dessa två utflykter kommer ni naturligtvis att kunna läsa om här när det beger sig.