Skolportaler part TROI

NutidPosted by Jerker Porat Mon, October 17, 2011 20:23:03

Nu är min LIVE@edu-tjänst up and running på riktigt!

Det jag ska göra nu är att skapa konton som jag i en testmiljö ska erbjuda till ett begränsat antal elever.

Min plan är följande!

Min matematikgrupp i åk 9 ska få varsitt konto där jag delar ut mina anteckningar från lektionerna. De anteckningarna synkroniseras med min SkyDrive och sedan delar jag desa anteckningar med eleverna i min matematikgrupp. Dessa anteckningar har de bara behörighet att visa, då det inte blir så bra om alla ska börja redigera desa anteckningar. Kan nog lätt bli obegripligt efter ett litet tag. De kan, om de vill kopiera denna till en egen anteckning på Office WebApps och på så sätt kan de använda anteckningarna för att skapa egna stödanteckningar till mina anteckningar.

Deras matematikläxor delar jag som förut, med den förändringen att jag styr om synkroniseringen till deras nya konton på webskolan.se. Det blir nog enklare för dem att hantera läxorna då.

Jag ska också hjälpa eleverna med att skapa mappar för andra skolarbeten och visa dem hur man gör för att dela med andra. Jag tror att de snabbt kommer att fånga upp fördelarna med att dela dokument i olika typer av grupparbeten. Dessutom avlastas våra egna servrar och eleverna kommer att komma åt sina arbeten hemifrån.

Fysikanteckningar kommer jag till att börja med dela med hela klass 9A och 9B samt någon klass i åk 7. Dessa elever kommer jag att utbilda i att använda LIVE@edu. Min förhoppning är att de kommer att använda LIVE@edu och Office WebApps när de jobbar i skolan och i hemmet. Jag ska försöka locka några lärare till att använda tjänsten.

Jag återkommer nog i ämnet!

Life is good!